По-малкият брат готви книга за живота си, която трябва да излезе в

...
По-малкият брат готви книга за живота си, която трябва да излезе в
Коментари Харесай

Уилям и Хари се събраха, но сензационни мемоари може да ги разделят завинаги

По-малкият брат готви книга за живота си, която би трябвало да излезе в края на годината
Смъртта на английската кралица Елизабет II събра внуците ѝ Уилям и Хари, които от две години враждуват поради решението на по-малкия да емигрира в Съединени американски щати с жена си Меган, откъдето насочиха съществени обвинявания към английското кралско семейство за липса на поддръжка, в това число расизъм. Двамата братя се появиха дружно със съпругите си пред двореца Уиндзор, с цел да беседват със стекли се пред него опечалени хора от гибелта на баба им и да прочетат някои от картичките, които оставят пред вратите на крепостта.

Британски медии настояват, че това се е случило по рекомендация на татко им крал Чарлз III. Имало е 45-минутни договаряния по какъв начин тъкмо да стане. По-големият Уилям се обадил на брат си, с цел да му предложи. Още преди седмица, когато Хари и Меган дойдоха в Лондон за присъединяване в свои благотворителни планове и кралицата бе жива, се появиха информации, че това е изискване от по-малкия брат, с цел да могат двамата да бъдат още веднъж дружно.

Хари обвинява Уилям, че не го е подкрепил в трудни моменти след брака му

с разведената американска актриса Меган и по тази причина се е стигнало до решението му да изоставен Англия, с цел да се спасят от медийни офанзива и гонене. По-големият брат, който е престолонаследник, пък счита, че двойката не е показала присъщата за кралското семейство отговорност проблемите да се вземат решение вътре в него, а не посредством медиите.

Така в дните преди гибелта на баба си двамата се озоваха в Уиндзор, само че без да си приказват. Хари и Меган

имат в парка на замъка къща, подарена от Елизабет II за сватбата им през 2018 година

Уилям и Кейт пък се нанесоха на метри от тях в друга това лято, с цел да бъдат по-близо с трите си деца до кралицата, която през последните две години също избра крепостта край Лондон за собствен непрекъснат дом.

Събирането на четиримата се трансформира във водеща вест за английските медии, които излязоха с заглавия като “Мир поради баба ” и “Заедно за баба ”.

Кралски репортери обаче предизвестяват, че двамата братя към този момент са поели по-много друг път и все по-трудно ще намират общи неща.

Като престолонаследник Уилям към този момент носи купата на татко им “принц на Уелс ”, а брачната половинка му Кейт тази на починалата им майка Даяна - “принцеса на Уелс ”, което автоматизирано значи да следват стъпките на новия крал и кралица и да вършат всичко допустимо да утвърждават облика на монархията като нужда във време, когато доста хора я считат за скъпа отживялост.

Хари пък е подложен на напън да печели пари, с цел да устоя фамилията си в Съединени американски щати, откакто към този момент не е работещ член на кралската фамилия и не получава прехрана от двореца. Той планираше да издаде свои записки в края на годината, в които да опише всичко за фамилията си, в това число за тежкия бракоразвод на родителите си, по какъв начин се е отразила гибелта на майка му върху неговия живот и за какво е решил да се откаже да служи на короната.

Кралски специалисти обаче разясниха, че Хари би трябвало да забави книгата или въобще да я анулира, защото това е най-хубавият метод да покаже лоялност към своето семейство след гибелта на баба си. Според тях, в случай че не го направи, ще подкопае всевъзможни шансове за възстановяване на връзките с кралската фамилия. Запознати с проектите му настояват, че той може да отсрочи издаването за 2023 година, като допише нови глави за гибелта на Елизабет II.

“Въпреки подадената ръка от Чарлз към по-малкия му наследник, пропастта сред Хари и Меган и кралското семейство е по-дълбока от всеки път ”, споделя кралският специалист Фил Дампиър. На същото мнение е и различен кралски коментатор. Ричард Фицуилямс счита, че Хари изобщо не е трябвало да написа такава книга, а издаването ѝ, даже с спомагателни глави за гибелта на баба му, ще бъде доста неверен ход, тъй като не става въпрос за пренаписване, а за преосмисляне.

“Ако тя бъде оповестена и съдържа сензационни неща, това

би било напълно безвкусно

Той би трябвало да реши по какъв начин желае да бъде възприеман. При съществуването на нов крал е естествено да бъде лоялен на татко си, който доста го обича. Нима има по-добър метод да покажеш своята лоялност от това да отложиш, даже вечно, записките, които в никакъв случай не трябваше да бъдат свързвани със 70-ия празник от възкачването на престола на кралицата тази година ”, изясни Фицуилямс. Той напомни, че Чарлз III особено е загатнал Хари и Меган с обич в първото си кралско послание към нацията и в този момент е техен ред да отговорят уместно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР